Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ...ΕΓΙΝΕ 79 ΕΤΩΝ...8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1946...Ο Γιάννης Πάριος μίλησε για ιστορίες της προσωπικής του ζωής και παράλληλα εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την απιστία και τη μονογαμία. Στη συνέντευξη που ο τραγουδιστής παραχώρησε στην εκπομπή «Τετ α Τετ» ανέφερε μεταξύ άλλων, πως έχει αποτύχει ως σύζυγος, αλλά στη ζωή του τα κατάφερε αναφορικά με την ιδιότητα του πατέρα...Η μονογαμία «είναι ένα ψέμα» και έπειτα παραδέχτηκε πως γυναίκες που είχε στο παρελθόν στη ζωή του, έχουν συγχωρήσει απιστίες του. Όσο για τον εάν ο ίδιος θα μπορούσε να συμπορευτεί με μία γυναίκα που τον απάτησε, τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε, πως σε στιγμές που δέχτηκε απιστία από πρώην σύντροφό του, αποχώρησε από τη σχέση και δεν συμπεριφέρθηκε εκδικητικά...«Όταν σταμάτησα να πονάω. Δεν συγχωρείται η απιστία. Όταν συγχωρέσεις μια απιστία, δεν αγαπάς. Τον εγωισμό τον κάνεις τραγούδι, όπως εγώ, ή λες "σ' αγαπάω, αλλά δεν μένω μαζί σου" και φεύγεις και πονάς. Δεν εκδικείσαι»...Σχετικά με το εάν του έχουν συγχωρέσει άπιστη συμπεριφορά, ο Γιάννης Πάριος εξομολογήθηκε: «Εμένα; Πολλές απιστίες. Μετά από καιρό τα συζητάς και γελάς αυτά, με τον άνθρωπο που δεν σε συγχώρεσε. Η γυναίκα όταν απιστήσει θα φύγει. Ο άντρας είναι και ψεύτης, θα μείνει».
Ο Γιάννης Πάριος, ο τραγουδιστής της αγάπης, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές του ελαφρολαϊκού τραγουδιού, με καριέρα που ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και φθάνει μέχρι σήμερα. Με πάνω από 50 χρόνια στις πίστες, στους συναυλιακούς χώρους και τη δισκογραφία, έχει να επιδείξει πολλές μεγάλες επιτυχίες και αναρίθμητους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Εκτός από τραγουδιστής, είναι και στιχουργός και συνθέτης και δεν είναι λίγες οι φορές που τραγούδια του έχουν διασκευαστεί και ερμηνευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Γιάννης Βαρθακούρης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Πάρο και είναι ο μικρότερος γιος της πολύτεκνης οικογένειας του Χαράλαμπου και της Μαρουσώ Βαρθακούρη. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πάρο, το νησί που τόσο λάτρεψε και λατρεύει, και να εγκατασταθεί στην Αθήνα για σπουδές στην Ιατρική.
Για τα προς το ζην, πιάνει δουλειά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου «Σαρωνίς», απέναντι από το νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» στην παραλιακή. Ο μαέστρος του μαγαζιού ήταν ο Κώστας Κλάββας, που τύχαινε να μένει απέναντι από το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο νεαρός Γιάννης. Δεν άργησαν να γνωριστούν και σύντομα ξεκίνησε μαθήματα στη μουσική σχολή του Κλάββα.
Καθηγητής στην ίδια σχολή ήταν και ο Γιώργος Κατσαρός. Μια μέρα άκουσε τον Πάριο και του είπε να πάει από το σπίτι του να κουβεντιάσουν. Τα λίγα χρήματα που είχε τότε ο Γιάννης Πάριος, μοναχά ένα δίφραγκο, τον ανάγκασαν να πάει στο σπίτι του Γιώργου Κατσαρού με τα πόδια (από την Πλατεία Αμερικής στο Παλαιό Φάληρο). Το δίφραγκο το κράτησε για την επιστροφή.
Στο σπίτι του Γιώργου Κατσαρού συναντήθηκε με δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής, τον Πυθαγόρα και τον Απόστολο Καλδάρα. Η γνωριμίες αυτές βοήθησαν τον Γιάννη Πάριο να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, που διακόπηκαν από την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.
Μετά την αφυπηρέτησή του ξεκίνησε να τραγουδά στην «Κατακόμβη» στην Πλάκα και αργότερα στη «Νεράιδα», όπου έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1970. Το νυχτοκάματο τότε δεν ξεπερνούσε τις 25 δραχμές τη βραδιά. Επόμενος σταθμός της καριέρας του Πάριου ήταν τα «Ταβάνια» και ακολούθως η «Νεράιδα». Έτσι πέρασε λοιπόν η εποχή πριν από το τέλος της δεκαετίας του 70, ηχογραφώντας 45άρια δισκάκια με τραγούδια του Καλδάρα, του Κουγιουμτζή κ.ά...Εκείνη την εποχή προκύπτει και η γνωριμία με τον Γιώργο Μητσάκη. Ο Μητσάκης εμπιστεύεται τον Γιάννη Πάριο και του βγάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Της Μοίρας το Παιχνίδι» (1971). Ένας δίσκος που συστήνει έναν μελωδικό τραγουδιστή, που μέσα από τραγούδια του διαμορφώνει το προσωπικό του στιλ.
Αξιοσημείωτες υπήρξαν και οι συνεργασίες του εκείνη τη δεκαετία με τον Μάνο Λοΐζο (στον δίσκο «Θαλασσογραφίες»), τον Σταύρο Κουγιουμτζή («Σαν τα πουλιά σκορπίσαμε», «Το Δεσποινάκι») και τον Γιάννη Σπανό («Θα με θυμηθείς»). Το 1976 διασκεύασε το τραγούδι του Αλέν Μπαριέρ «Tu t’en vas» με ελληνικό τίτλο «Τώρα πια» και ελληνικούς στίχους, σημειώνοντας μια πρωτόγνωρη επιτυχία και κάνοντας μόδα τις διασκευές ξένων τραγουδιών εκείνα τα χρόνια.
Η δεκαετία του 1980 ξεκινά για τον Γιάννη Πάριο με έναν δίσκο-σταθμό «Τα Νησιώτικα» (1982), που σημειώνει και αυτός μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζεται με δημοφιλείς δίσκους όπως το «Πιο καλή η μοναξιά» (1984), τη συνεργασία του με τον Σταύρο Ξαρχάκο (Ξαρχάκος/Πάριος 1986), «Τα ερωτικά του 50» (1988), αλλά και τον «ζωντανό» δίσκο «Η Παράσταση Αρχίζει» (1989), ηχογραφημένο στο ΡΕΞ της Θεσσαλονίκης, από τις παραστάσεις που έδωσαν εκείνο το χειμώνα στη συμπρωτεύουσα ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Η δεκαετία τελειώνει με τη συνεργασία του με τον Μάριο Τόκα στους δίσκους «Σαν τρελό φορτηγό» (1989) και «Κι εγώ μαζί σου» (1990)...Την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα συνεργάζεται με τον Σταμάτη Σπανουδάκη στον δίσκο «Επαφή» (1992), ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τα «Νησιώτικα 2». Το 1994 κυκλοφορεί ο «Βίος Ερωτικός» που περιλαμβάνει τραγούδια γραμμένα από τον ίδιο τον Γιάννη Πάριο, τα οποία είχαν τραγουδήσει στο παρελθόν άλλες σπουδαίες φωνές. Το 1995 προκύπτει η δισκογραφική του συνεύρεση με τον γιο του, τον Χάρη Βαρθακούρη (η δεύτερη συνεργασία τους μετά το «Πιο καλή η μοναξιά»), ενώ η δεκαετία κλείνει με μια συλλεκτική κασετίνα με τίτλο «Πάριος Έρωτας».
Με την αυγή του νέου αιώνα θα κυκλοφορήσει τον δίσκο «Ο ερωτικός Θεοδωράκης» με ερωτικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη και θα συνεχίσει να ηχογραφεί τα επόμενα χρόνια και αν δίνει συναυλίες. Δύο από τις συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν σε CD: «Ο Κύκλος Του Έρωτα» (2012) και «Ο δικός μου Βασίλης Τσιτσάνης» (2013)...Στην προσωπική του ζωή ο Γιάννης Πάριος έχει κάνει δύο γάμους. Ο πρώτος (1972-1982) με τη Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Χάρη και το Θανάση. Ο Χάρης Βαρθακούρης είναι επίσης τραγουδιστής και συνθέτης με αρκετές δικές του, προσωπικές, επιτυχίες που έχει γράψει για τον ίδιο, για τον πατέρα του, αλλά και για πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Από το δεύτερο γάμο του (1986-1998), με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, απέκτησε άλλους δύο γιους, τον Μιχαήλ-Άγγελο και το Νικόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.