Slide show

[POP][slideshow]

ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΒΑ...ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΒΑ!..

 ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΒΑ...ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΒΑ!...Βρε αθεοφοβε και εκεί λεφτά μοιράζεις ΕΣΠΑ κτλ...Είναι να λυπάται κανείς...Το Όρος εάλω!... Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάτι γεροντάκια που τα ακούει ο Θεός...Κούλη οσες προσευχές και να κάνεις, δυστυχώς είσαι χαμένος από χέρι...Όταν ο Πόντιος Πιλάτος λοιπόν έδωσε στο πλήθος τη δυνατότητα να επιλέξει να σώσει είτε τον Ιησού είτε τον Βαραββά εκείνο δίχως δισταγμό απάντησε «τον Βαραββά, τον Βαραββά!»...Οι αρχιερείς αυτοί που ξεσήκωσαν τον όχλο και τον προέτρεψαν να σώσει τον Βαραββά έναντι του Ιησού. Ίσως πάλι ρόλο να έπαιξε πως ο Βαραββάς ήταν επαναστάτης και είχε καταδικαστεί για στάση ενάντια στη Ρώμη. Μπορεί δηλαδή καθένας μέσα στο Εβραϊκό πλήθος να θεωρούσε πως μαχόταν για εκείνον προσωπικά ενάντια στη Ρώμη, τους κατακτητές. Από την άλλη ο Ιησούς τους έδειχνε τις αλήθειες που δεν ήθελαν να δουν. Μιλούσε για την υποκρισία των ιερωμένων, συμπεριφερόταν στους αδύναμους και στις γυναίκες με αγάπη. Μιλούσε για τη μετάνοια και συγχωρούσε ανθρώπους για τις αμαρτίες τους. Έκανε πράγματα δηλαδή που ήταν εκτός πλαισίου κατανόησης του λαού εκείνης της εποχής και περιοχής.. Η ουσία είναι μία: Το πλήθος έσωσε τον Βαραββά και οδήγησε τον Ιησού στη σταύρωση.

Στα εκλογικά της σύγχρονης εποχής είναι πολλές οι φορές που ένας Βαραββάς επιλέγεται, όχι τώρα να σωθεί αλλά να σώσει το πλήθος. Ειδικά σε περιόδους κρίσεων όπου το συναίσθημα κυριαρχεί σχεδόν πάντα οι ψηφοφόροι επιλέγουν να τους σώσει από τους «κακούς» αυτός που πιστεύουν ότι τους νοιάζεται και με τον οποίο νιώθουν πιο άνετα.
Όχι αυτόν που συμπεριφέρεται με τρόπο παράξενο και τους μιλάει για πράγματα που δεν κατανοούν. Αυτόν που τους υπόσχεται την πιο εύκολη λύση στο πρόβλημά τους, όχι αυτόν που τους λέει τις δύσκολες και άβολες αλήθειες. Αυτόν που κάνει την επανάσταση και χτυπάει το κατεστημένο για το πλήθος δίχως να ζητήσει από εκείνο να κάνεις τίποτα, όχι αυτόν που του ζητάει να πιστέψει όταν το πλήθος στρέφεται προς το μέρος του. Όπως και τότε, έτσι και τώρα ο όχλος έναν Βαραββά συνήθως επιλέγει. Δίχως την επιλογή του Βαραββά όμως θα υπήρχε η σταύρωση και η Ανάσταση;...Θα είχαν πιστέψει τόσοι πολλοί άνθρωποι;...Θα υπήρχε Χριστιανισμός;...Θα άντεχε 2000 και πλέον χρόνια; Μήπως και η εκλογική επιλογή Βαραββάδων λειτουργεί ως καταλύτης ώστε να έρθουν αλλαγές που σε διαφορετική περίπτωση δε θα ήταν τόσο δυναμικές και δε θα κρατούσαν στο χρόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

MOUSIC AND CULTURE

[MOUSIC AND CULTURE][grids]

DISCO

[DISCO][btop]